Lilo Lilo Lilo Lilo Lilo Lilo
Ras: Dwergkees
Geslacht: Reu - gecastreerd
Geboren: 25-12-2016
Formaat: Klein

Kan bij honden: ?
Kan bij katten:
Kan mee met de auto:
Kan bij kleine kinderen:
Kan bij grote kinderen:
Kan alleen thuis zijn:

Info:

Aangezien wij veel interesse voor Lilo verwachten en de best mogelijke keuzes willen maken, willen wij iedereen vragen ons via mail te contacteren met wat meer informatie over jullie gezinssituatie en waarom jullie denken dat Lilo een match voor jullie zou kunnen zijn. Dus gelieve ons niet telefonisch te contacteren aangezien wij jullie dan toch gaan vragen om een mailtje op te stellen. Alvast bedankt.

Lilo is een actieve hond die regelmatig komt knuffelen en aandacht vraagt. Mits de nodige beweging wordt Lilo meteen uw beste vriend. Is perfect zindelijk en bijt niets kapot. Tot op heden is hij nog nooit zwaar ziek of geopereerd geweest. Hij leeft samen met 1 kind van 2 jaar, maar dat gaat niet zo goed samen. Tot voor kort leefde hij ook samen met 1 kat en dit ging goed. Overdag is hij gewoon om 10u alleen thuis te zijn, ondertussen zit en ’s nachts slaapt hij in zijn bench in de garage. Hij gaat graag mee met de auto. Zijn huidig baasje gaat nog weinig of niet met hem gaan wandelen, loslopen is niet mogelijk want dan loopt hij weg. Aan het wandelen aan de leiband is bijgevolg nog werk, want hij trekt wel wat aan de riem en durft ook eens uitvallen naar andere honden. Hij gaat regelmatig blaffen in de tuin als hij iets gezien of gehoord heeft, in huis gaat hij dit enkel doen voor de deurbel. Bij zijn huidige thuis is de omheining 1,80m hoog, probeert dan niet te ontsnappen en graaft geen putten. Wanneer er iemand op bezoek komt reageert hij enthousiast en durft daarbij ook opspringen. Lilo durft op regelmatige basis te grommen en snauwen naar de vrouw (bij het borstelen, in de bench steken, het harnasje af te doen) en naar het kindje van 2 jaar (bij hem te direct aan te willen raken), maar weinig of nooit naar haar man. Rond zijn speeltjes of voeding is hij niet agressief. De huidige eigenaars hebben hem gekocht als puppy op het moment dat er nog geen kindje was en toen ging alles veel beter. Op 27/07/2020 hebben ze beslist om hem te herplaatsen vanwege te weinig tijd en zijn gedrag naar de vrouw en het kindje. Meer info over de adoptie:

Bij een adoptie gaan we op zoek naar de ideale gezinssituatie, met de nodige begeleiding en opvolging. Dit zijn steeds honden die in hun huidige thuissituatie verblijven en die enkel op afspraak kunnen bezocht worden bij ons in Lichtervelde.

Werking:
Eens u contact met ons hebt opgenomen, hebben we een eerste verkennend gesprek. Indien een bepaalde hond in jullie situatie zou kunnen passen, dan leggen we een afspraak vast om kennis te maken. Als het een match is, dan kan na overleg met de huidige eigenaar de adoptie doorgaan. Binnen de 2 à 3 weken na adoptie komen wij bij jullie langs om bij te sturen waar nodig, om zo de adoptie een maximum aan slaagkansen te geven.

Voordelen:
- U krijgt een duidelijke overzicht en beschrijving van elke hond met hun positieve en negatieve eigenschappen.
- Wij begeleiden beide partijen en herplaatsen zorgvuldig, zowel in het belang van de hond als de mogelijke adoptant.
- Een duidelijke en onafhankelijke mening in de zoektocht naar de juiste match.
- Begeleiding bij maar ook na adoptie.

Adoptiebijdrage:
Jonger dan 6 maanden: 300€
Tussen 6 maanden en 1 jaar: 250€
Tussen 1 jaar en 10 jaar: 200€
Ouder dan 10 jaar: 100€


<< Terug naar overzicht

Openingsuren

Hondencentrum Hof Daalder, Daalderstraat 3, 8810 Lichtervelde. Telefonisch bereikbaar tussen 10-18u.

Tel: 0476/72.17.55
Mail: info@hofdaalder.be

In- en uitchecken tussen 10-12u.