Balou Balou Balou
Ras: Kruising
Geslacht: Reu - gecastreerd
Geboren: 25-04-2016
Formaat: Middelgroot

Kan bij honden:
Kan bij katten:
Kan mee met de auto: ?
Kan bij kleine kinderen: ?
Kan bij grote kinderen: ?
Kan alleen thuis zijn:

Info:

Aangezien wij momenteel onzekere tijden tegemoet gaan, en niemand een idee heeft wat er ons juist te wachten staat, vinden wij het belangrijk dat we streng zijn voor onszelf en onze medemens om zo covid-19 een zo klein mogelijke kans te geven op overleven.


Hierdoor hebben wij besloten om onze activiteiten tijdelijk stop te zetten tot op het moment dat direct contact weer volledig veilig kan verlopen. U kan ons in tussentijd bereiken via e-mail of telefoon, maar afspraken gaan wij pas vastleggen vanaf het moment dat we meer zekerheid krijgen.


Graag wensen wij jullie in tussentijd een goede gezondheid en wees streng voor uzelf, enkel zo kunnen we snel ons normale leven weer oppikken. 


Balou is een actieve hond, die voldoende beweging nodig heeft. Is perfect zindelijk en bijt niets kapot. Tot nu toe is hij nog nooit ziek of geopereerd geweest. Overdag is hij gewoon om 10u alleen thuis te zijn, ondertussen zit en ’s nachts slaapt hij los in de keuken. Hij gaat niet graag in de auto, maar is niet wagenziek en rustig eens hij in de auto zit. Hij kent enkele bevelen: zit, pootje, bench. Zijn baasje gaat momenteel niet veel met hem gaan wandelen en hij loopt nooit los tijdens een wandeling. Aan het wandelen aan de leiband is nog wat werk, want hij trekt middelmatig aan de riem. Hij blaft of jankt niet onnodig, maar waakt wel wanneer hij iets gezien of gehoord heeft in de tuin. Bij zijn huidige thuis is de omheining 1.80m hoog en probeert dan niet te ontsnappen. Wanneer er iemand op bezoek komt gaat hij beginnen te blaffen, momenteel plaatst de eigenaar hem even in de bench om het bezoek binnen te laten. Eens het bezoek binnen is neemt hij Balou aan de leiband om hem kennis te laten maken. In de meeste gevallen gaat dit goed, maar soms om een momenteel nog onverklaarbare reden gaat hij uitvallen naar mannen, dit durft hij ook buitenshuis te vertonen. In het verleden is hij om diezelfde reden dan ook al herplaatst geweest. Wij gaan nu op zoek naar een gezin dat dit gedrag wil bijsturen en oplossen, want los hiervan is Balou een knuffelhond die super lief is naar mensen die hij kent. Momenteel heeft Balou nog geen contact gehad of samen geleefd met kinderen, dit kunnen we na verder contact bekijken of er hiervoor mogelijkheden zijn. Met andere honden en katten doet Balou het steeds super. De huidige eigenaar heeft hem geadopteerd als hij ongeveer 2 jaar was. Op 29/01/2020 heeft hij beslist om hem te herplaatsen vanwege familiale redenen en tijdsgebrek.Meer info over de adoptie:

Bij een adoptie gaan we op zoek naar de ideale gezinssituatie, met de nodige begeleiding en opvolging. Dit zijn steeds honden die in hun huidige thuissituatie verblijven en die enkel op afspraak kunnen bezocht worden bij ons in Lichtervelde.

Werking:
Eens u contact met ons hebt opgenomen, hebben we een eerste verkennend gesprek. Indien een bepaalde hond in jullie situatie zou kunnen passen, dan leggen we een afspraak vast om kennis te maken. Als het een match is, dan kan na overleg met de huidige eigenaar de adoptie doorgaan. Binnen de 2 à 3 weken na adoptie komen wij bij jullie langs om bij te sturen waar nodig, om zo de adoptie een maximum aan slaagkansen te geven.

Voordelen:
- U krijgt een duidelijke overzicht en beschrijving van elke hond met hun positieve en negatieve eigenschappen.
- Wij begeleiden beide partijen en herplaatsen zorgvuldig, zowel in het belang van de hond als de mogelijke adoptant.
- Een duidelijke en onafhankelijke mening in de zoektocht naar de juiste match.
- Begeleiding bij maar ook na adoptie.

Adoptiebijdrage:
Jonger dan 6 maanden: 300€
Tussen 6 maanden en 1 jaar: 250€
Tussen 1 jaar en 10 jaar: 200€
Ouder dan 10 jaar: 100€


<< Terug naar overzicht

Openingsuren

Hondencentrum Hof Daalder, Daalderstraat 3, 8810 Lichtervelde. Telefonisch bereikbaar tussen 10-18u.

Tel: 0476/72.17.55
Mail: info@hofdaalder.be

In- en uitchecken tussen 10-12u.