From home to home is een uniek totaalpakket op het gebied van honden die herplaatst moeten worden van hun huidige thuissituatie, naar hun nieuwe "forever home".

Bij het herplaatsen gaan we op zoek naar de ideale gezinssituatie voor uw hond, met de nodige begeleiding en opvolging van het nieuwe gezin. Dit alles terwijl uw hond in zijn vertrouwde omgeving kan blijven tot we deze gevonden hebben.

Werking:
Eens u contact met ons hebt opgenomen, komen wij langs om uw hond te leren kennen, de ideale nieuwe gezinssituatie te bespreken en alle nodige documenten op te stellen. Hiermee gaan wij dan aan de slag, om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een nieuwe thuis voor uw hond. Wij voeren alle communicatie, screenen kandidaat adoptanten en nemen pas contact op wanneer we een mogelijke match hebben gevonden. Wij verzorgen de kennismaking tussen de kandidaat adoptanten en uw hond. Wanneer dit een match blijkt te zijn, kunnen we de adoptie bespreken en afronden. Binnen de 2 à 3 weken na adoptie gaan wij dan ook nog eens langs bij het nieuwe gezin om zo de adoptie een maximum aan slaagkansen te geven.


Voordelen:
- Door onze ervaring met honden en de herplaatsing ervan, kunnen wij gericht op zoek gaan naar een nieuwe thuis.
- Uw hond wordt niet zomaar weggegeven, maar wordt zorgvuldig herplaatst en deskundig opgevolgd, zodanig dat de adoptie een maximum kans op slagen krijgt.
- Een groot bereik, zo plaatsen wij onder andere uw hond op een adoptieplatform die 500 tot 2000 bezoekers per dag trekt.
- Uw hond wordt geplaatst onder een wettelijk contract, zodanig dat de adoptant ook regels opgelegd krijgt die hij moet naleven.
- Uw hond kan in zijn vertrouwde omgeving blijven tot we een nieuwe gezinssituatie gevonden hebben, zonder extra stress.
- Wij voeren alle communicatie met mogelijke adoptanten, zo wordt u niet onnodig gestoord en kunnen wij meteen een eerste selectie uitvoeren.
- De adoptant wordt verder gescreend en krijgt regels opgelegd via een adoptiecontract.
- Na adoptie blijven wij de nieuwe thuis begeleiden en opvolgen.

Tarieven:

Intake gesprek: 75€ + verplaatsingskosten (0,34€/km - heen en terug)
Maandelijkse kosten: 5€

Bij een adoptie gaan we op zoek naar de ideale gezinssituatie, met de nodige begeleiding en opvolging. Dit zijn steeds honden die in hun huidige thuissituatie verblijven en die enkel op afspraak kunnen bezocht worden bij ons in Lichtervelde.

Werking:
Eens u contact met ons hebt opgenomen, hebben we een eerste verkennend gesprek. Indien een bepaalde hond in jullie situatie zou kunnen passen, dan leggen we een afspraak vast om kennis te maken. Als het een match is, dan kan na overleg met de huidige eigenaar de adoptie doorgaan. Binnen de 2 à 3 weken na adoptie komen wij bij jullie langs om bij te sturen waar nodig, om zo de adoptie een maximum aan slaagkansen te geven.

Voordelen:
- U krijgt een duidelijke overzicht en beschrijving van elke hond met hun positieve en negatieve eigenschappen.
- Wij begeleiden beide partijen en herplaatsen zorgvuldig, zowel in het belang van de hond als de mogelijke adoptant.
- Een duidelijke en onafhankelijke mening in de zoektocht naar de juiste match.
- Begeleiding bij maar ook na adoptie.

Adoptiebijdrage:
Jonger dan 6 maanden: 300€
Tussen 6 maanden en 1 jaar: 250€
Tussen 1 jaar en 10 jaar: 200€
Ouder dan 10 jaar: 100€

Door op de foto te klikken kan u alle informatie en enkele foto’s terugvinden van de honden die wij momenteel herplaatsen. Heeft u toch nog vragen, aarzel dan niet ons te contacteren.


Openingsuren

Hondencentrum Hof Daalder, Daalderstraat 3, 8810 Lichtervelde. Telefonisch bereikbaar tussen 10-18u.

Tel: 0476/72.17.55
Mail: info@hofdaalder.be

Maandag: 10u-12u en 16u-18u
Dinsdag: 10u-12u en 16u-18u
Woensdag: 10u-12u en 16u-18u
Donderdag: 10u-12u
Vrijdag: 10u-12u en 16u-18u
Zaterdag: 10u-13u
Zondag: 10u-13u